Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vinprovarbröd

För en riktig vinprovarafton behövs ett riktigt vinprovarbröd. Detta bröd har en anonym smak och inga kryddor är tillsatta då brödet är till för att göra dina smaklökar neutrala efter varje provning. Enkelt och gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt degspadet bli fingervarmt, 37°C. Rör ut jästen i en del av vätskan, häll på resten och rör ner salt och mjöl. Arbeta ihop en smidig deg och jäs 1 timme.
  2. Forma 25-30 runda bullar (för 1 bröd) av degen.
  3. Smält smöret och rulla bullarna i det. Ställ dem tätt i formen. Jäs 30 minuter, medan ugnen blir varm.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Grädda i 20 minuter och låt svalna lite innan formen lossas. Låt vinprovarna själva bryta av brödet. Och glöm inte vattnet!

Tips

Ett bröd till vinprovning bör vara neutralt i smaken och inte innehålla några kryddor.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 75 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl special
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer