Mangoldsallad med syltade vindruvor, jordgubbar och pekannötter

2
0
Mangoldsallad med syltade vindruvor, jordgubbar och pekannötter

Mangold är en riktig supergrönsak som är fullproppad av vitaminer och nyttigheter. Ett tips är att skära av roten och ställa i en burk eller ett glas med vatten i botten. Mangolden kommer då efter några dagar få nya skott och du kan snart skörda igen.

Mangoldsallad med syltade vindruvor, jordgubbar och pekannötter

Ingredienser

4 portioner

Syltade vindruvor

250 g gröna vindruvor
1 lime
2 dl vatten
1/2 dl honung

Dressing

1 lime
1/2 dl olivolja
1 tsk honung

Sallad

80 g mangold
65 g röda mangoldskott
1/2 l jordgubbar
250 g körsbärstomater

Topping

1/2 dl pumpakärnor
1 dl nötter (gärna pekan)
1 dl torkade tranbär eller blåbär

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1554 KJ / 371 kCal
Fett 22 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 35 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden