Mangoldsallad med syltade vindruvor, jordgubbar och pekannötter
Mangold är en riktig supergrönsak som är fullproppad av vitaminer och nyttigheter. Ett tips är att skära av roten och ställa i en burk eller ett glas med vatten i botten. Mangolden kommer då efter några dagar få nya skott och du kan snart skörda igen.
Ingredienser
4 portioner
Syltade vindruvor
250 g gröna vindruvor
1 lime
2 dl vatten
1/2 dl honung
Dressing
1 lime
1/2 dl olivolja
1 tsk honung
Sallad
80 g mangold
65 g röda mangoldskott
1/2 l jordgubbar
250 g körsbärstomater
Topping
1/2 dl pumpakärnor
1 dl nötter (gärna pekan)
1 dl torkade tranbär eller blåbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1554 KJ / 371 kCal
Fett22 g
Salt0.21 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer