Mangoldsallad med syltade vindruvor, jordgubbar och pekannötter

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Mangoldsallad med syltade vindruvor, jordgubbar och pekannötter

Mangold är en riktig supergrönsak som är fullproppad av vitaminer och nyttigheter. Ett tips är att skära av roten och ställa i en burk eller ett glas med vatten i botten. Mangolden kommer då efter några dagar få nya skott och du kan snart skörda igen.

Mangoldsallad med syltade vindruvor, jordgubbar och pekannötter

Ingredienser

4 portioner

Syltade vindruvor

250 g  gröna vindruvor
1   lime
2 dl  vatten
1/2 dl  honung

Dressing

1   lime
1/2 dl  olivolja
1 tsk  honung

Sallad

80 g  mangold
65 g  röda mangoldskott
1/2 l  jordgubbar
250 g  körsbärstomater

Topping

1/2 dl  pumpakärnor
1 dl  nötter (gärna pekan)
1 dl  torkade tranbär eller blåbär

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1554 KJ / 371 kCal
Fett22 g
Salt0.21 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Hemmagjord mimosasallad
Betyg 3.4 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangosallad
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade vindruvor med vaniljglass
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktsallad till picknick
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dessertspett med tre ostar
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommardessert
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga