Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltskavspanna med balsamicolingon

Viltskavspanna med balsamicolingon är en härlig, smakrik och riktigt höstig rätt. Balsamicolingonen är ett sötsyrligt tillbehör som är oväntat gott och passar perfekt till. Servera gärna viltskavspannan med ris eller bulgur.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Fortsätt med lingonen.
  2. Balsamicolingon: Blanda frysta eller tinade lingon, balsamvinäger, socker och kanel i en liten kastrull. Koka upp och låt koka ca 5 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något.
  3. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Stek lök och fryst svamp i hälften av matfettet i en stor stekpanna tills all vätska kokat in. Ta upp och lägg på en tallrik. Stek viltskavet otinat i resten av matfettet i stekpannan. Skrapa med en gaffel eller träsked så att sjoken lossar.
  4. Tillsätt lök- och svampfräs, tomatpuré, senap, timjan och vatten i pannan. Låt koka ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera viltskavspannan med balsamicolingon, ris eller bulgur.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Lingonen kan även råröras. Tina dem om de är frysta. Blanda med 3/4 dl strösocker och rör tills sockret löses upp (för 4 port). Stek svampen och servera som separat tillbehör. Minska då på saltet i viltpannan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller bulgur
  • 1 purjolök
  • 450 g fryst svampmix
  • 480 g viltmästarskav
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Balsamicolingon
  • 1 paket lingon (à 200 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 1 krm malen kanel
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2396 kJ / 572 kCal