Viltskavspanna med balsamicolingon
Viltskavspanna med balsamicolingon är en härlig, smakrik och riktigt höstig rätt. Balsamicolingonen är ett sötsyrligt tillbehör som är oväntat gott och passar perfekt till. Servera gärna viltskavspannan med ris eller bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller bulgur
1 purjolök
450 g fryst svampmix
480 g viltmästarskav
2 msk smör eller margarin
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
Balsamicolingon
1 paket lingon (à 200 g)
2 msk balsamvinäger
3 msk strösocker
1 krm malen kanel
salt och peppar
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Lingonen kan även råröras. Tina dem om de är frysta. Blanda med 3/4 dl strösocker och rör tills sockret löses upp (för 4 port). Stek svampen och servera som separat tillbehör. Minska då på saltet i viltpannan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2396 KJ / 572 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater77.2 g
Protein33.4 g
Kommentarer
2 av 3 personer gillade den här rätten skarpt, gillar man inte skav kan den vara väldigt svår. Typisk vuxenrätt som mättar mkt bra :D
Krister
2011-10-31Inte alls gott. Boven är viltskavet. Fanns en tydlig bismak av dålig kötthantering (smak av maginnehåll). Gick inte att äta. Besviken!
Per åke
2011-10-30Smakade tyvärr inte mycket. Man behöver krydda mer.
Carolin
2011-10-29