Viltskavspanna med balsamicolingon

3
3
Viltskavspanna med balsamicolingon

Viltskavspanna med balsamicolingon är en härlig, smakrik och riktigt höstig rätt. Balsamicolingonen är ett sötsyrligt tillbehör som är oväntat gott och passar perfekt till. Servera gärna viltskavspannan med ris eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011

Viltskavspanna med balsamicolingon

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller bulgur
1 purjolök
450 g fryst svampmix
480 g viltmästarskav
2 msk smör eller margarin
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar

Balsamicolingon

1 paket lingon (à 200 g)
2 msk balsamvinäger
3 msk strösocker
1 krm malen kanel
salt och peppar

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Lingonen kan även råröras. Tina dem om de är frysta. Blanda med 3/4 dl strösocker och rör tills sockret löses upp (för 4 port). Stek svampen och servera som separat tillbehör. Minska då på saltet i viltpannan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Krister

2011-10-31

2 av 3 personer gillade den här rätten skarpt, gillar man inte skav kan den vara väldigt svår. Typisk vuxenrätt som mättar mkt bra :D

Per åke

2011-10-30

Inte alls gott. Boven är viltskavet. Fanns en tydlig bismak av dålig kötthantering (smak av maginnehåll). Gick inte att äta. Besviken!

Carolin

2011-10-29

Smakade tyvärr inte mycket. Man behöver krydda mer.

Näringsvärde per portion

Energi 2396 KJ / 572 kCal
Fett 12.9 g
Kolhydrater 77.2 g
Protein 33.4 g
Läs mer om näringsvärden