Vegogubbröra

Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Vegogubbröra

Denna vegogubbröra är en lakto-ovo vegetarisk variant på den klassiska gubbröran! En gubbröra utan sill, där champinjoner, ägg, potatis och tångkaviar får ta huvudrollen. Perfekt till högtider som jul, midsommar eller påsk!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

Vegogubbröra

Ingredienser

8 bufféportioner
4 fasta potatisar
2 ägg
100 g champinjoner
1 1/2 krm malen nejlika
1 1/2 krm malen kanel
1 tsk malen kryddpeppar
3/4 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger

Vit sås

1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk röd tångcaviar
2 msk finskuren färsk gräslök
2 msk finskuren färsk dill

Till servering

knäckebröd

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Står och gör denna gubbröra just nu. Gjorde enligt recept men blev mycket lag till svampen. Ska kryddsåsen koka in utan lock och avdunsta eller ska jag tömma bort överflödig vätska innan jag blandar svampen med den vita såsen? Luktar gott i alla fall.

    Johanna

    Hej Johanna! Stämmer. Lagen ska koka in i svampen och då utan lock. Då får man bäst smak. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hade aldrig trott att det skulle gå att göra en vegetarisk gubbröra. Men det här är riktigt gott!

    John

  • Jag bytte ut tångrom mot hackad rödlök. Gubbröra blev mycket omtyckt och ska vara årets nyhet på julbordet😄

    Anneli

  • Tyckte denna gubbröra var riktigt god! Jag stekte svampen i lite olivolja och hade i kryddorna i den vita såsen istället. Håller inte alls med Helene!

    Magdalena

  • Att tillägga; svampen smakar kanske inte jättegott att äta som den är men när man blandat ihop den med såsen blir det supergott!

    Hanna

  • Supergod! Smakar precis som vanlig gubbröra.

    Hanna

  • Skitäckligt rent ut sagt. Den vita såsen smakar som vanligt men kryddchampinjonerna, uäk. Ska de föreställa matjessill har receptmakarna misslyckats rejält. Gör inte denna gubbröra!

    Heléne

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat utan knäckebröd till servering.
Energi425 KJ / 102 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Vegansk gubbröra på knäcke
    Betyg 4.5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk gubbröra
    Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räktårta
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gubbröra med matjessill
    Betyg 4.4 av 5.242 personer har röstat
    Receptet har 39 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad