Vegogubbröra
Denna vegogubbröra är en lakto-ovo vegetarisk variant på den klassiska gubbröran! En gubbröra utan sill, där champinjoner, ägg, potatis och tångkaviar får ta huvudrollen. Perfekt till högtider som jul, midsommar eller påsk!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025
Ingredienser
8 bufféportioner
4 fasta potatisar
2 ägg
100 g champinjoner
1 1/2 krm malen nejlika
1 1/2 krm malen kanel
1 tsk malen kryddpeppar
3/4 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
Vit sås
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk röd tångcaviar
2 msk finskuren färsk gräslök
2 msk finskuren färsk dill
Till servering
knäckebröd
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat utan knäckebröd till servering.
Energi425 KJ / 102 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer
7 stStår och gör denna gubbröra just nu. Gjorde enligt recept men blev mycket lag till svampen. Ska kryddsåsen koka in utan lock och avdunsta eller ska jag tömma bort överflödig vätska innan jag blandar svampen med den vita såsen? Luktar gott i alla fall.
Johanna
Hej Johanna! Stämmer. Lagen ska koka in i svampen och då utan lock. Då får man bäst smak. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hade aldrig trott att det skulle gå att göra en vegetarisk gubbröra. Men det här är riktigt gott!
John
Jag bytte ut tångrom mot hackad rödlök. Gubbröra blev mycket omtyckt och ska vara årets nyhet på julbordet😄
Anneli
Tyckte denna gubbröra var riktigt god! Jag stekte svampen i lite olivolja och hade i kryddorna i den vita såsen istället. Håller inte alls med Helene!
Magdalena
Att tillägga; svampen smakar kanske inte jättegott att äta som den är men när man blandat ihop den med såsen blir det supergott!
Hanna
Supergod! Smakar precis som vanlig gubbröra.
Hanna
Skitäckligt rent ut sagt. Den vita såsen smakar som vanligt men kryddchampinjonerna, uäk. Ska de föreställa matjessill har receptmakarna misslyckats rejält. Gör inte denna gubbröra!
Heléne