Veganska fiskpinnar

Betyg 4.8 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
4.8Världens godaste
Veganska fiskpinnar

Krispiga fiskpinnar är en klassiker på middagsbordet som är lätt att älska. Vi gör vår veganska variant på marinerad tofu som sedan paneras i panko och steks i olja. Servera med en hemmagjord remouladsås, ärtor och ett krämigt potatismos. Vegansk husmanskost i sitt esse!

Veganska fiskpinnar

Ingredienser

4 portioner

Remouladsås

1 msk hackad kapris
1/4 dl hackad färsk dill
2 dl växtbaserad majonnäs
1 tsk citronjuice
3 msk bostongurka
1/2 tsk gul curry
salt
vitpeppar
1 nypa socker

Fiskpinnar

2 paket marinerad fast tofu (à 250 g)
3 dl ströbröd
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl färsk hackad dill (valfritt)
2 msk tångcaviar (valfritt)
1 msk ljus sojasås
juice från 1/2 citron
salt
peppar
2 dl havredryck
rapsolja till stekning

Till servering

500 g fast potatis
2 dl frysta ärtor

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Ni skriver marinerad tofu, vilken sorts marinerad tofu, det finns ju olika på marknaden :)

    Jessica

    Hej Jessica! Ursäkta sent svar. Valfri marinerad tofu funkar, dock ej silkestofu. Så det är bara att välja den som är din favorit! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Skulle vilja veta hur man gör/blandar ”smeten” tack 😊

    Lanfranco

    Hej Lanfranco! Vi har nu förtydligat smeten i punkt 6. Hoppas det gör det lättare att förstå receptet. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Sjukt gott!! Jag och min sambo är inte så förtjusta i tofu men vi försöker verkligen! Detta var 5 stjärnor från oss båda! :) Vi äter dock ägg så det blev färdig sås

    Magda

  • Det blev supergott! Min sambo som inte är vegan och älskar fisk tyckte också att dessa blev jättegoda :) Kommer absolut göra dessa igen!

    Louise

  • Gick inte att äta tofupinnarna. Konsistensen vad för mjuk.

    Sofia

  • Så gott! Jag modifierade receptet lite för att få det glutenfritt. Istället för vetemjöl använde jag rismjöl och istället för vanligt ströbröd tog jag glutenfritt. Jag valde oxå att steka i kokosolja. Det blev kanon! Remouladsåsen är to die for! Tack för gott recept! /Maria

    Maria

  • Galet gott!

    Emma

  • Min bonusdotter (som vanligtvis är väldigt kräsen) sa "Det här var supergott, tusen gånger godare än vanliga fiskpinnar!!". Så det blev helt klart en hit! Jag latade mig dock och köpte färdig remouladsås.

    Petter

Testa liknande recept

  • Vegansk fiskgratäng med tofu
    Betyg 4.6 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Popcorn tofu
    Betyg 4.5 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt
    Betyg 3.8 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sesambakad tofu med myntayoghurt
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad