Veganska fiskpinnar
4.8Världens godaste

Krispiga fiskpinnar är en klassiker på middagsbordet som är lätt att älska. Vi gör vår veganska variant på marinerad tofu som sedan paneras i panko och steks i olja. Servera med en hemmagjord remouladsås, ärtor och ett krämigt potatismos. Vegansk husmanskost i sitt esse!

Ingredienser
4 portioner
Remouladsås
1 msk hackad kapris
1/4 dl hackad färsk dill
2 dl växtbaserad majonnäs
1 tsk citronjuice
3 msk bostongurka
1/2 tsk gul curry
salt
vitpeppar
1 nypa socker
Fiskpinnar
2 paket marinerad fast tofu (à 250 g)
3 dl ströbröd
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl färsk hackad dill (valfritt)
2 msk tångcaviar (valfritt)
1 msk ljus sojasås
juice från 1/2 citron
salt
peppar
2 dl havredryck
rapsolja till stekning
Till servering
500 g fast potatis
2 dl frysta ärtor
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stNi skriver marinerad tofu, vilken sorts marinerad tofu, det finns ju olika på marknaden :)
Jessica
Hej Jessica! Ursäkta sent svar. Valfri marinerad tofu funkar, dock ej silkestofu. Så det är bara att välja den som är din favorit! Hälsningar Elina
ICA-köket
Skulle vilja veta hur man gör/blandar ”smeten” tack 😊
Lanfranco
Hej Lanfranco! Vi har nu förtydligat smeten i punkt 6. Hoppas det gör det lättare att förstå receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Sjukt gott!! Jag och min sambo är inte så förtjusta i tofu men vi försöker verkligen! Detta var 5 stjärnor från oss båda! :) Vi äter dock ägg så det blev färdig sås
Magda
Det blev supergott! Min sambo som inte är vegan och älskar fisk tyckte också att dessa blev jättegoda :) Kommer absolut göra dessa igen!
Louise
Gick inte att äta tofupinnarna. Konsistensen vad för mjuk.
Sofia
Så gott! Jag modifierade receptet lite för att få det glutenfritt. Istället för vetemjöl använde jag rismjöl och istället för vanligt ströbröd tog jag glutenfritt. Jag valde oxå att steka i kokosolja. Det blev kanon! Remouladsåsen är to die for! Tack för gott recept! /Maria
Maria
Galet gott!
Emma
Min bonusdotter (som vanligtvis är väldigt kräsen) sa "Det här var supergott, tusen gånger godare än vanliga fiskpinnar!!". Så det blev helt klart en hit! Jag latade mig dock och köpte färdig remouladsås.
Petter