Vegansk taco på äpple och sötpotatis

12
2
Vegansk taco på äpple och sötpotatis

Varför inte testa detta urgoda veganska recept på svenska äpplen nästa Taco Fredag? En mild sötma som balanseras upp med rökig chipotle. Sötpotatisen ger textur och den karamelliserade sötman kompletterar syrligheten från äpplet och de picklade rödbetorna. Salta knapriga majskorn ger studs och förhöjer äpplets smak, salladslöken och ärtskott adderar fräschör och pepprighet.

Vegansk taco på äpple och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Äppelchutney

1 liten finhackad schalottenlök
2 tsk färsk riven ingefära
2 st äpplen
saften från 1/2 citron
1/2 tsk kummin
salt
1 - 2 tsk chipotlepaste efter smak

Sötpotatis

2 st medelstora sötpotatisar
2 msk oliv -eller kokosolja
havssalt
vitpeppar

Picklade rödbetor

2 dl risvinäger
1 tsk spiskummin
1 stor pressad vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
1 tsk salt
1 finhackad schalottenlök
1 stor rödbeta

Tillbehör

2 äpplen (skuret i smala stavar)
50 g friterade majskorn (crispy corn, finns vid naturgodis)
2 salladslökar
1 avokado
1 förp små mjuka tortillabröd
100 g ärtskott

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.Recept och bild i samarbete med Grythyttan.

Gör så här

Tips

Kan toppas med fetaost för lite extra krämighet.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Lars olov

2017-11-03

Allt för många starka smaker som tog ut varandra.

Max

2017-10-29

Super gott Mvh Max garnefält