Vegansk taco på äpple och sötpotatis

12
2
Vegansk taco på äpple och sötpotatis

Varför inte testa detta urgoda veganska recept på svenska äpplen nästa Taco Fredag? En mild sötma som balanseras upp med rökig chipotle. Sötpotatisen ger textur och den karamelliserade sötman kompletterar syrligheten från äpplet och de picklade rödbetorna. Salta knapriga majskorn ger studs och förhöjer äpplets smak, salladslöken och ärtskott adderar fräschör och pepprighet.

Skriv ut
Vegansk taco på äpple och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Äppelchutney

1
liten finhackad schalottenlök
2 tsk
färsk riven ingefära
2 st
äpplen
saften från 1/2
citron
1/2 tsk
kummin
-
salt
1 - 2 tsk
chipotlepaste efter smak

Sötpotatis

2 st
medelstora sötpotatisar
2 msk
oliv -eller kokosolja
-
havssalt
-
vitpeppar

Picklade rödbetor

2 dl
risvinäger
1 tsk
spiskummin
1
stor pressad vitlöksklyfta
2 msk
citronsaft
1 tsk
salt
1
finhackad schalottenlök
1
stor rödbeta

Tillbehör

2
äpplen (skuret i smala stavar)
50 g
friterade majskorn (crispy corn, finns vid naturgodis)
2
salladslökar
1
avokado
1
förp små mjuka tortillabröd
100 g
ärtskott

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.Recept och bild i samarbete med Grythyttan.

Gör så här

Tips

Kan toppas med fetaost för lite extra krämighet.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Lars olov

11/3/2017

Allt för många starka smaker som tog ut varandra.

Max

10/29/2017

Super gott Mvh Max garnefält

Testa liknande recept