Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp

En vegansk variant på klassikern kyckling teriyaki. Här steks vegetariska chunks ihop med teriyakisås, shiitakesvamp, sockerärtor och sparrisbroccoli. Servera med nykokt ris.

Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
100 g haricots verts (bönor)
200 g sparrisbroccoli eller broccoli
100 g sojabönor
150 g sallads- eller sockerärtor
sesamolja (till stekning)
2 förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
100 g shiitakesvamp
1 finhackad vitlöksklyfta
150 ml teriyakisås
salt
peppar
sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stNyttigt och gott med oumph's chicken style bitar i!
Jill
Har någon tips på en god teriyakisås?
Stina
Det blir de bästa matlådorna av det här receptet! Istället för att köpa grönsakerna separat så använder jag Icas gröna wokmix samt sojabönor!🏆😍
Vanessa