Vegansk kålpudding

Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg vitkål
3 msk rapsolja (+ extra till formen)
2 msk japansk soja
1/2 dl ljus sirap
5 dl vatten
1 tsk salt
Färs
1 gul lök
850 g fryst formbar vegansk färs
1 msk japansk soja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
Till servering
kokt potatis
ättiksgurka
lingonsylt
Gör så här
01:00:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stJag steker kålen med lök och färsen för sig. Kryddar kålen och färsen enligt receptet sen blandar jag det innan jag lägger det i formen. Det blir jättebra.
Anna-karin
Supergott!
Anita
Hade 1kg vitkål och 900g vegetarisk färs..sämsta kålpudding jag någonsin gjort..
Pia lena
Helt okej. Tycker färsen blev lite för kompakt i det här receptet. Tror jag använt vanlig sojafärs tidigare (annat recept). Tycker inte det tillförde så mycket att koka kålen. Älskar kålpudding men väljer nog ett annat recept nästa gång.
Matilda
Tack 👍 Superbra recept,min dotter med sambo som är vegetarian resp.vegan så blev detta en succé. Lagar numera detta åt oss själva som är "köttätare" i vanliga fall.
Monika
Behöver kryddas mer.
Pia
Här behövs nog absolut grädde eller matlagningsgrädde annars blir det för torrt. Man kan minimera sirapen och lägger på 4 msk smör. Den här rätten ska jag göra om.
Heike
Tog spetskål, mindre sirap, hoppade över hela kokningen, blandade alltihop innan ugnen och fick en fin gyllenbryn yta. Blev jättebra på mycket kortare tid!
Malin
Eller så använder man bara vegansk matlagningsgrädde och veganskt smör så blir det riktigt gött
Camilla
Den bästa kålpuddingen. Är ni inte veganer pimpa gärna med lite smör och matlagningsgrädde, super
Elisabeth