Vegansk jordgubbscheesecake

Den här cheesecaken smakar som en sommardröm med krispig mandelbotten, krämig avokadofyllning och söta jordgubbar. Kakan passar perfekt som vegansk efterrätt, till vegansk fika, eller kanske till och med som vegansk midsommarmat! Den är ljuvlig som den är, men kan också varieras med andra bär. Cheesecaken är såklart mjölkfri och utan ägg.

Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1282 KJ / 311 kCal
Fett24 g
Salt0.01 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
14 stKan man byta ut dadlarna mot något annat?
Tanya
Det smakade gott men tyvärr stelnade inte moussen så det blev bara en våt gegga och det förtar intrycket. Jag använde René Voltaire neutral coconut oil och följde receptet till 100%. Vilken kokosolja är det tänkt här? Jag förstår nu alla funderingar om den går att frysa för något måste göras för att den ska gå att servera! Önskar korrigering av receptet så det fungerar! Kan man ha lite gelatin i moussen?
Karin
Hej Karin! Tråkigt att det inte blev bra. Vi har förtydligat att det ska vara färska jordgubbar i receptet. Dina jordgubbar kanske var väldigt saftiga, annars vet vi inte vad som gått fel. Det är precis den typen av kokosolja vi menar. Det är kokosoljan som ska få cheesecaken stelna när den står kallt. Frysa skulle vi inte rekommendera, gelatin skulle kunna gå men då blir den inte vegansk längre. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kan man byta ut sockret med annat sötningsmedel ?
Linda
Hej Linda! Ja det går bra. Bra att tänka på är att smak och färg kan påverka resultatet beroende på vilket sötningsmedel som används.😊 Hoppas det smakar. Hälsnignar Lisa
ICA-köket
Väldigt god!
Erik
Kan denna frysas ?
Conny
Ska botten bakas i ugn eller är den ”rå” tänkte när det stod krispig så tänkte jag spontant att den kanske inte blir det om man bara blandar och trycker ut i form utan att baka av den?
Karin
Hej Karin! Ingen ugn behövs i detta recept. Som sagt "rå" och endast kylskåp behövs och ca 2 timmar. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Blev bjuden på denna och den var väldigt god! Kändes fräsch och inte för söt. Kommer göra den själv.
Jessica
Mycket godare än vanlig cheesecake.
Maud
Hade kakan i kylen i över 8 timmar och smeten var fortfarande samma konstistens som när jag la på den... den blev god, men blev mest en fast botten med jordgubbssmet på... slängde in den i frysen i panik (iom sås) 1 h innan servering och det blev något bättre. Vad kan ha gått fel? Följde receptet givetvis :)
Rebecca
Hej Rebecca! Svårt att veta vad som har blivit fel. Använd gärna färska jordgubbar (om man använder frysta blir det lätt vattnigt). Hade du i hälften av jordgubbarna i smeten? Kanske råkade du ha i alla jordgubbar? Om limesaften var iskall kan den ha gjort att smeten skär sig… Hoppas det blir bättre nästa gång. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hur långt i förväg behöver den tinas?
Marie
Hej Marie! Tårtan ska inte frysas (bara kylas ner i kylskåpet) varför den inte behöver tinas. Hälsningar Elina
ICA-köket