Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubbsdessert med kulkex

En enkel och somrig dessert med jordgubbskräm som du blandar ihop av mixade jordgubbar, marsánpulver och vispad grädde. Hackade kulkex och färska jordgubbar blandas i för supersmarrigt tuggmotstånd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mousse: Om frysta jordgubar används låt dem rinna av ordentligt. Mixa jordgubbarna till en slät massa och tillsätt marsanpulver tills konsistensen inte känns rinnig längre.
  2. Vispa grädden fluffig och vänd ner i de mixade jordgubbarna. 
  3. Topping: Skölj och dela de färska jordgubbarna och hacka kulkexen i bitar.
  4. Varva jordgubbsmoussen i portionsglas tillsammans med hackade kulkex och jordgubbar. 
  5. Toppa med hackade kulkex, en jordgubbe och citronmeliss. Servera direkt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kexen, i övrigt fri från ägg men innhåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Ballerina.

Ingredienser

Portioner: 4
Mousse
  • 250 g färska eller frysta tinade jordgubbar
  • 4 msk marsanpulver
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Topping
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1 påse kulkex (runda chokladkex) à 140 g
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan