Melonsallad med fetaost och mynta
Supergod melonsallad med fetaost och rödlök, som är snabb att göra och passar perfekt att servera till grillat. I salladen möter vattenmelonens sötma den salta fetaosten i en skön bladning. Toppa salladen med fräsch mynta och lite svartpeppar.
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
saften av 1 lime
2 krm salt
8 dl tärnad vattenmelon (8 dl motsvarar ca 800 g)
1 gurka
150 g fetaost
3 msk olivolja
svartpeppar
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1252 KJ / 299 kCal
Fett19 g
Salt1.7 g
Kolhydrater22 g
Protein9 g
Kommentarer
Om man får lite över funkar den till dagen efter eller blir den väldigt mojsig?
Magnus
2024-07-17Hej Magnus! Salladen blir inte dålig, men precis som du tror kan den bli lite mojsig och löksmaken ta överhand. Om du är osäker på hur mycket som går åt skulle jag råda dig att skära och blanda en sallad som du tror går åt. Därefter skära resten och lägga i separata burkar. Då kan du snabbt blanda till lite mer - eller spara till dagen efter. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-18Enkelt att göra och mycket gott speciellt på sommaren och till sommarbuffé
Mitra
2024-07-13Jag gör en dressing på olivolja,limejuice, honung salt och peppar, som jag ringlar över salladen
Richard
2024-05-24