Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Västerbottentrekanter

Västerbottensost är mångas favorit! Testa att laga till trekanter av Västerbottensosten, cottage cheese, ägg, bladpersilja, filodeg och smör. Resultatet blir riktigt smarriga små knyten fulla av smak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Fördela Västerbottensost i mixern och tillsätt cottage cheese. Tillsätt ägg och persilja, och kör igen. Krydda med svartpeppar och ev. salt.
  3. Tina filodegen. Bred ut ett ark, på ett bakplåtspapper så fastnar det inte, pensla med det smälta smöret. Täck de övriga arken med en fuktad handduk, de torkar snabbt. Lägg ett ark ovanpå. Skär degen i längsgående strimlor, ca 5 cm breda.
  4. Lägg en tesked av ostsmeten i ena änden och vik till en liten triangel. Fortsätt att vika hela remsan till ett trekantigt paket. Gör likadant med resten av filoarken och ostsmeten.
  5. Placera trianglarna på ett bakplåtspapper. Pensla ovansidan med smör och grädda dem gyllenbruna, ca 10-12 minter. Serveras ljumma.

Tips

Det går jättebra att ha dessa ogräddade i frysen och bara ta fram och grädda vid tillfälle! Känns det lite "pilligt" att göra trekanter smakar det lika bra att göra en paj och skära i bitar när den svalnat.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 200 g Västerbottensost
  • 250 g cottage cheese
  • 2 ägg
  • svartpeppar
  • ev lite salt
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 förpackning filodeg (1 förp motsvarar ca 270 g)
  • 100 g smält smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer