Västerbottenpajer
Små och goda Västerbottensostpajer som passar perfekt till buffébordet eller andra lite festligare tillfällen. Pajerna har en god botten av grahamsmjöl och en delikat fyllning av riven Västerbottensost, färska kantareller och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000
Ingredienser
16 portioner
Pajskal
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning
1 knippa gräslök
200 g färska kantareller
margarin (till stekning)
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl fint riven Västerbottensost
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Birgitta! Pajerna är tillagade i små metallformar, diametern är ca 5 cm i botten och ca 7 cm upptill, höjden är ca 2,5 cm. Lycka till med pajerna! Hälsningar, Terese
Redaktionen
2017-08-08Kanongod !!! :) Kommer på kräftkalasets bord varje år ;)
Stina
2017-08-07Vilken sorts muffinsformar ska det vara, storlek Amerikanska muffinsformar? Folieformar?
Birgitta
2017-08-07