Västerbottenpajer

Betyg 3.1 av 5.
67 personer har röstat
15
Västerbottenpajer

Små och goda Västerbottensostpajer som passar perfekt till buffébordet eller andra lite festligare tillfällen. Pajerna har en god botten av grahamsmjöl och en delikat fyllning av riven Västerbottensost, färska kantareller och gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Västerbottenpajer

Ingredienser

16 portioner

Pajskal

2 dl  vetemjöl
1 dl  grahamsmjöl
100 g  smör
3 msk  kallt vatten

Fyllning

1   knippa gräslök
200 g  färska kantareller
margarin (till stekning)
2   ägg
2 dl  mjölk
2 dl  fint riven Västerbottensost
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Hej Birgitta! Pajerna är tillagade i små metallformar, diametern är ca 5 cm i botten och ca 7 cm upptill, höjden är ca 2,5 cm. Lycka till med pajerna! Hälsningar, Terese

Redaktionen

2017-08-08

Kanongod !!! :) Kommer på kräftkalasets bord varje år ;)

Stina

2017-08-07

Vilken sorts muffinsformar ska det vara, storlek Amerikanska muffinsformar? Folieformar?

Birgitta

2017-08-07

Testa liknande recept

Tunnbrödschips med Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamptoast med timjan
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellpaj
Betyg 4.3 av 5.
312 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsk pasta med portvinssvamp
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga