Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Västerbottenpajer

Små och goda västerbottenpajer som passar perfekt till buffébordet eller andra lite festligare tillfällen. Pajerna har en god botten av grahamsmjöl och en delikat fyllning av riven Västerbottensost, färska kantareller och gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajskal: Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kan förvaras kallt till strax före gräddning.
  3. Klä små portionsformar med pajdegen och nagga dem. Förgrädda i ca 10 minuter.
  4. Fyllning: Hacka gräslöken. Rensa och dela de stora svamparna i mindre bitar. Fräs svampen i matfett några minuter tills den mjuknar. Fördela den i pajskalen.
  5. Vispa samman ägg, mjölk, ost, gräslök, salt och peppar. Fördela detta i pajformarna. Grädda pajerna i ca 15 minuter eller tills de stelnat.

Ingredienser

Portioner: 16
Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning
  • 1 knippa gräslök
  • 200 g färska kantareller
  • margarin (till stekning)
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl fint riven Västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer