Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi

En busenkel rätt, perfekt när du vill äta något fräscht och gott snabbt. Med förkokta rödbetor behöver du enbart skära dem i stavar för att sedan blanda med smetana, babyspenat, wasabipasta och en nypa salt. Servera med varmrökt lax, kokt potatis och citronklyftor.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2125 KJ / 507 kCal
Fett23 g
Salt1.4 g
Kolhydrater41 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1/2 av vad rostade solroskärnor? dl?
Anna
2025-01-08Hej Anna! Ja, precis, 1/2 deciliter ska det vara. Tack för att du upptäckte vår miss! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-09