Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varmkorvspanna med bönor

Varmkorvspanna med bönor är ett enkelt och lättlagat recept. Pannans goda smak kommer bland annat ifrån morötter, fransk senap, purjolök, varmkorv och brytbönor. Servera pannan med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och strimla morötterna.
  2. Koka upp buljongen i en traktörpanna. Tillsätt senap och honung. Lägg i purjo och morötter och låt koka ca 5 min under lock.
  3. Skär korven i bitar. Lägg korv och brytbönor i pannan och sjud ytterligare ca 5 min.
  4. Spola hastigt av de röda bönorna och låt rinna av. Vänd ner de röda bönorna i pannan. Smaka av med salt och peppar och strössla över persiljan. Servera pannan med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk honung
  • 8 varmkorvar
  • 1 pkt djupfrysta brytbönor (à 300 g)
  • 1 burk röda bönor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?