Varma pitabröd med kyckling och gorgonzola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Varma pitabröd med kyckling och gorgonzola

Utsökt lunchrätt eller picknicksmörgås med stekt kycklingfilé och krämig gorgonzolaost. Vitlök- och bladspenatröran blandar sig utmärkt med resten av ingredienserna. Servera de varma pitabröden med en sallad eller i en servett.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Förbered bröden enligt anvisning på förpackningen. Tina spenaten (det går givetvis bra att använda färsk spenat).
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i matfett i en stekpanna. Efterstek dem i ca 15 minuter mitt i ugnen. Värm våffeljärnet.
  4. Hacka vitlöken. Fräs spenaten med vitlöken i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva kycklingfiléerna och fyll pitabröden med dem, spenaten och osten. Lägg pitabröden i våffeljärnet och värm tills osten smälter.
  6. Lägg upp på sallad eller servera som "handmat" i en servett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 pitabröd
  • 1 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
  • 250 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • smör (eller olja till stekning)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g gorgonzola
  • 150 g blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info