Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Varma kaneläpplen med krokant- och ingefärsglass

En lyxig och hissnande god efterrätt som fort hamnar på favoritlistan! Fräs äppelskivor i kanel och smör för rika smaker. Servera de ljumma kaneläpplena med en hemgjord krokant- och ingefärsglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krokant- och ingefärsglass: Hacka mandeln. Blanda socker, honung och salt i en kastrull. Tillsätt smör och mandel. Låt koka ca 5 minuter, rör om då och då. Bre ut på bakplåtspapper till en 1/2 cm tjock platta. Låt stelna i frysen i ca 10 minuter.
  2. Ta fram glassen så att den hinner mjukna något, ca 30 minuter. Hacka under tiden krokanten grovt, gärna i matberedare. Hacka ingefäran.
  3. Skopa upp glassen i en bunke och rör ner ingefäran och krokanthacket, spara 1 dl (för 6 port) av krokanten till servering. Ställ tillbaka glassen i frysen tills den stelnat, ca 2 timmar.
  4. Kaneläpplen: Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Fräs dem i kanel och smör i ca 2 minuter. Ringla över honung. Servera äppelklyftorna ljumma till glassen. Strö över hackad krokant. 

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly. Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 6
Krokant- och ingefärsglass
  • 100 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl honung
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 l vaniljglass
  • 1 dl syltad ingefära
Kaneläpplen
  • 6 äpplen
  • 3 tsk honung
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan