Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varma baguetter

Det här receptet på varma baguetter är gott att äta som det är, till förrätt eller som tillbehör till en måltid. Med gräslök, ärtskott, färskost och Västerbottensost får baguetterna en fräsch, fyllig och aromatisk smak och blir sådär perfekt frasiga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gräslöken i 2 cm bitar. Dela baguetterna på längden.
  2. Bred färskost på brödet strö på riven Västerbottensost. Lägg på gräslök och ärtskott, lägg på överdelen och linda in brödet i folie.
  3. Lägg på grillen eller rosta baguetten i en torr stekpanna på medelvärme i ca 15 minuter, vänd då och då. Eventuellt lägg in i ugnen, 250°C ca 15 minuter.

För alla

Receptet innehåller gluten och mjölkprotein, men är fri från ägg.
Gör laktosfri: byt ut färskosten mot laktosfri cream cheese som blandas med gräslök.

Tips

Servera baguetten med grillat kött, tomat och olivsallad.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 kruka gräslök
  • 12 mini baguetter (färdiga att grädda)
  • 200 g färskost med gräslök
  • 125 g riven Västerbottensost (125 g = ca 2 1/2 dl)
  • ca 100 g ärtskott
  • aluminiumfolie
Lägg till i inköpslistan