Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Varm röd-vit sallad med rimmad bog

Denna varma röd-vita sallad med rimmad bog är ett annorlunda och gott recept som du tillagar på mindre än 45 minuter. Den varma salladen får sin smak och färg av råvaror som rödbetor, potatis, gräslök och lök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka rödbetorna mjuka i vatten i en gryta ca 25 min.
  2. Koka potatisen mjuk i en kastrull ca 15 min. Skala rödbetor och potatis och skär i tunna skivor. Varva rotfrukterna på ett fat.
  3. Skala och finhacka löken. Koka löken mjuk i en kastrull ca 5 min. Tillsätt olja, senap och salladskrydda. Häll den varma lökbuljongen över rotfrukterna. Strössla gräslöken över. Skär den rimmade bogen i tunna skivor.
  4. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs bogen i och får steka ca 2 min/sida.
  5. Servera den rimmade bogen nystekt till den varma salladen. Knäckebröd är gott till.

Tips

Är tiden knapp kan rödbetor och potatis skalas, skivas och kokas. Koktiden minskar då till ca 10 min. Rödbetorna förlorar då lite i färg, men det spelar kanske inte så stor roll eftersom det blir lika gott.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färska rödbetor
  • 7 potatisar (7 potatisar motsvarar ca 500 g)
  • 1 gul lök
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk olja
  • 1 msk senap
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1/2 dl gräslök
  • 1 pkt rimmad bog
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer