Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Varm lök- och potatissallad

Testa att laga till en varm sallad av lök och potatis. Superenkelt och jättegott! Servera den varma lök- och potatissalladen tillsammans med en god köttbit eller kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatisen kan kokas med skalet på - eller om det är en fast sort skalas och tärnas i stora bitar. Det går snabbare, men då får man passa så att den inte kokar sönder.
  2. Blanda dressingen av olivolja, vin, senap och kryddor.
  3. Ånga av potatisen, skala och tärna om så behövs. Häll dressingen över den varma potatisen och blanda väl. Skär salladslöken fint.
  4. Vänd ner sallads- och gräslök och servera salladen varm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk fransk senap
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 knippa salladslök
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan