Glögglag

Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
4
Glögglag

Recept på egen glögglag är enklare än vad man kan tro. Koka pomeransskal, ingefära, kanel, kryddnejlikor och kardemumma i vatten som du sedan kan tillsätta som smaksättare i rött vin eller valfri dryck.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Glögglag

Ingredienser

1 liter

Lag

5 dl  vatten
2   torkade pomeransskal
2   bitar torkad ingefära
2   bitar hel kanel
15   kryddnejlikor
2 tsk  kardemummakärnor

Glögg med alkohol

75 cl  rött vin
1 dl  socker
ev 1 dl  konjak eller annan sprit

För alla

Hemgjord glögg är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Jag vill göra en liter enl. recept. Hur kan det bli en liter av 5 dl vatten? Viviann

Viviann

2021-11-10

Vill man ha alkoholfri glögg så kan man blanda med stark svartvinbärssaft.

Daniel

2011-11-16

Om man tänkt göra utan alkohol vad blandar man med i stället för vin o sprit? Hur mycket socker ska man lägga till vid utan alkohol?

Anna

2007-12-07

Testa liknande recept

Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinsglögg utan tillsatt socker
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stark romglögg med apelsin
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Granatäppelglögg
Betyg 2.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glögg
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vin chaud
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga