Varm kycklingleversallad med chutney

Denna varma sallad med kycklinglever är både spännande och supernyttig. De välbalanserade smakerna utgörs av sötman hos äpple och mango som möter sältan i bacon. Fräschören kommer av färska örter som timjan och basilika samt spröda salladsblad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Ingredienser
4 portioner
1 dl mango chutney
1 msk hackad färsk timjan
2 msk grovhackad färsk basilika
400 g fryst, tinad kycklinglever
salt
peppar
olja att stekning
vetemjöl till panering
1 paket skivad bacon (à 140 g)
1 vitlöksklyfta
250 g fryst, tinad haricots verts (bönor)
1 äpple
1 liten rödlök
150 g späda salladsblad (t ex fransk blandning i påse/tråg)
Gör så här
00:07:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stMycket god kombination. Passar även dem som inte är så vana vid lever. Leversmaken göms delvis av mango chutney. Något att testa på barn!?
Christina