Vaniljglass med hallon och whiskeysås
En festlig efterrätt med vaniljglass, hallon och whiskeysås som är enkel att svänga ihop. Du gör en smakrik sås av grädde, socker, sirap och whisky som du ringlar över färska hallon och vaniljglass. En enkel men lyxig dessert.
Ingredienser
4 portioner
200 g färska eller frysta hallon
1/2 l vaniljglass
Wiskeysås
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1/2 dl sirap
2 msk whisky
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt gott till vaniljglassen!
Hans
2021-01-27Gott, enkelt, festligt och uppskattat!
Camilla
2003-10-08