Vaniljglass med hallon och whiskeysås

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Vaniljglass med hallon och whiskeysås

En festlig efterrätt med vaniljglass, hallon och whiskeysås som är enkel att svänga ihop. Du gör en smakrik sås av grädde, socker, sirap och whisky som du ringlar över färska hallon och vaniljglass. En enkel men lyxig dessert.

Vaniljglass med hallon och whiskeysås

Ingredienser

4 portioner
200 g färska eller frysta hallon
1/2 l vaniljglass

Wiskeysås

2 dl vispgrädde
1 dl socker
1/2 dl sirap
2 msk whisky

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott till vaniljglassen!

Hans

2021-01-27

Gott, enkelt, festligt och uppskattat!

Camilla

2003-10-08

Testa liknande recept

Vit chokladglass med lyxig halloncoulis och svartpeppar
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bärkompott
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonsoppa
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cranachan
Betyg 2.5 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med "fluff"
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga