Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vaniljglass med hallon och whiskeysås

En festlig efterrätt med vaniljglass, hallon och whiskeysås som är enkel att svänga ihop. Du gör en smakrik sås av grädde, socker, sirap och whisky som du ringlar över färska hallon och vaniljglass. En enkel men lyxig dessert.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g färska eller frysta hallon
  • 1/2 l vaniljglass
Wiskeysås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl sirap
  • 2 msk whisky
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka på svag värme till en tjock sås ca 15 min. Tillsätt whiskyn.
  2. Fördela hallon och glass i coupeglas. Ringla den ljumma såsen över och servera genast.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(1)