Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

En spännande variant av den franska desserten Fontainebleu, där vispad grädde blandas med färskost. Här bjuds vaniljfärskosten med en apelsinfräsch kall morotssoppa. Gott som dessert med sötsega mandelbiskvier till!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

Ingredienser

6 portioner

Vaniljfärskost

1/2 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 tsk socker
250 g kvarg (10 %)

Morotssoppa

3 dl morotsjuice
färskpressad juice av 1 apelsin
1 msk vit sirap eller flytande honung
2 krm malen kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi962 KJ / 230 kCal
Fett18 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Exotisk snabbglass
Betyg 2.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Mixad mangoglass
Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rismellis med vanilj
Betyg 2.7 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Havrekorgar med kvargfyllning
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lammkotletter med vitlökskräm och lökpotatis
Betyg 2.9 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad