Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

En spännande variant av den franska desserten Fontainebleu, där vispad grädde blandas med färskost. Här bjuds vaniljfärskosten med en apelsinfräsch kall morotssoppa. Gott som dessert med sötsega mandelbiskvier till!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

Ingredienser

6 portioner

Vaniljfärskost

1/2 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 tsk socker
250 g kvarg (10 %)

Morotssoppa

3 dl morotsjuice
färskpressad juice av 1 apelsin
1 msk vit sirap eller flytande honung
2 krm malen kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi962 KJ / 230 kCal
Fett18 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Exotisk snabbglass
    Betyg 2.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mixad mangoglass
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rismellis med vanilj
    Betyg 2.7 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Havrekorgar med kvargfyllning
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljkokta plommon med myntagrädde
    Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad