Valnötssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Valnötssallad

Härligt och enkelt recept på smakrik sallad med sellerikräm, nötter och citrondressing som passar bra som tillbehör till grillat kött. Du gör den av bland annat äpple, rotselleri, grädde, frisésallad och valnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva äpplena tunt och lägg i äpplemust och lite vatten i ca 10 minuter
  2. Fräs lök i lite smör. Lägg i rotselleribitarna, slå på mjölk och grädde.
  3. Koka rotsellerin mjuk, mixa till en slät kräm och smaka upp med salt och peppar.
  4. Plocka och skölj salladen i kallt vatten. Pressa citronen och hacka schalottenlöken.
  5. Blanda samman lök, citronjuices och lite olivolja till en god citrondressing.
  6. Rosta nötterna i ugn med salt.
  7. Vänd runt sallad, nötter precis innan servering i citrondressing. Servera med sellerikrämen som tillbehör till en grillad bit kött.

Ingredienser

  • 1 grönt äpple
  • 2 msk äppelmust
  • 300 g skalad och tärnad rotselleri
  • 1 hackad schalottenlök
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1/2 huvud frisésallad
  • 2 dl delade valnötter
  • 1 citron
  • 1 schalottenlök
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan