Våfflor med hallon

Den svenska klassiska våfflan i en ny spännande variant. Här med hallon i våffelsmeten för en extra lyxig smak. Grädda dina hallonvåfflor och servera med färska hallon och en klick vispad grädde.

Ingredienser
4 portioner
4 dl hallon
75 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
2 ägg
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg (gäller våfflorna, inte tillbehören).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad mjölkersättning.
Gör så här
Tips
Förslag till servering till vanliga våfflor:
- Bär eller frukt med cottage cheese, kvarg eller glass
- Oströra, riven ost utrört i crème fraiche, sallad och lufttorkad skinka
- Gräddfil med hackad röd lök och stenbitsrom eller löjrom
- Crème fraiche smaksatt med pepparrot och räkor
Går att grädda i förväg, de blir inte frasiga.
- Bär eller frukt med cottage cheese, kvarg eller glass
- Oströra, riven ost utrört i crème fraiche, sallad och lufttorkad skinka
- Gräddfil med hackad röd lök och stenbitsrom eller löjrom
- Crème fraiche smaksatt med pepparrot och räkor
Går att grädda i förväg, de blir inte frasiga.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott recept! Men jag tycker mästerkocken Amirs recept blir godare! https://www.youtube.com/watch?v=Zp0xNzb_ZJg
Björn
2015-03-22mycket bra om man inte tål ägg
Gerd
2009-03-25