Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Våfflor med hallon

Den svenska klassiska våfflan i en ny spännande variant. Här med hallon i våffelsmeten för en extra lyxig smak. Grädda dina hallonvåfflor och servera med färska hallon och en klick vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt hallonen tina. Mixa och passera dem. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölk och ägg. Tillsätt hallonen och matfettet.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj järnet till den första våfflan. Häll i smeten och bred ut den något och grädda.
  4. Lägg våfflorna på galler. Servera våfflorna.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg (gäller våfflorna, inte tillbehören). 
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad mjölkersättning.

Tips

Förslag till servering till vanliga våfflor:
- Bär eller frukt med cottage cheese, kvarg eller glass
- Oströra, riven ost utrört i crème fraiche, sallad och lufttorkad skinka
- Gräddfil med hackad röd lök och stenbitsrom eller löjrom
- Crème fraiche smaksatt med pepparrot och räkor

Går att grädda i förväg, de blir inte frasiga.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl hallon
  • 75 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!