Våfflor - fria från gluten, mjölk och ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Våfflor - fria från gluten, mjölk och ägg

Enkelt och gott recept på våfflor. Receptet är glutenfritt, mjölkfritt och äggfritt. Servera de mumsiga våfflorna nygräddade med sylt, bär och mjölkfri glass eller grädde!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda de torra ingredienserna. Rör samman sojamjölken och vattnet.
  2. Vispa ner lite av vätskan i mjölblandningen till en slät smet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Rör om.
  3. Grädda i het lagg och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller grädde och sylt eller bär.

Tips

Om man vill ha chokladvåfflor kan man blanda ner 1 dl kakao i de torra ingredienserna (för 6 port).

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 3 1/2 dl naturlig glutenfri mix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 2 1/2 dl sojadryck el rismjölk
  • 2 1/2 dl kallt vatten
  • 1/2 dl mjölkfritt flytande margarin
Lägg till i inköpslistan