Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Våfflor från Andersborg

Ett enkelt recept på mumsiga våfflor från Andersborg. Du gör smeten dagen innan du ska grädda våfflorna. Servera de goda våfflorna till brunch eller lunch med vispad grädde och lyxig hjortronsylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden. Blanda med vatten, mjöl och salt. Låt smeten stå i kylskåpet i minst 8 timmar.
  2. Grädda i våffeljärn penslat med lite smör. Servera med lättvispad grädde och hjortronsylt.

Tips

Våfflorna blir extra goda om smeten får vila över natten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • smör till gräddningen
Till servering
  • lättvispad grädde
  • hjortronsylt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare