Pannacotta med tequila och hjortron
En blandning av tequila och norrländska bär, vad blir det? En mexikansk hjortronpannacotta så klart. Sötman från sylten möter en förvånansvärt mjuk ton av tequila och rom. Genom att koka upp grädden med spriten tar pannacottan extra smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 gelatinblad
2 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 msk tequila
1 msk mörk rom
1 krm vaniljpulver
2 dl hjortronsylt
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1719 KJ / 411 kCal
Fett22 g
Salt0.15 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentar
Jättegod. Tequilan och romen gifte sig perfekt i pannacottan. För att sedan ingå ett lyckkigt äktenskap med hjortronen. 😉
Raine
2020-08-02