ÖVER 60 MIN | Medel

Pannacotta med tequila och hjortron

En blandning av tequila och norrländska bär, vad blir det? En mexikansk hjortronpannacotta så klart. Sötman från sylten möter en förvånansvärt mjuk ton av tequila och rom. Genom att koka upp grädden med spriten tar pannacottan extra smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp mjölk, grädde, socker, tequila, rom och vaniljpulver i en kastrull. Ta från värmen. Krama ur gelatinbladen, tillsätt gelatinet till mjölkblandningen och rör tills gelatinet smält.
  3. Fördela i portionsglas. Ställ in i kylen minst 4 timmar.
  4. Toppa med hjortronsylt och garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk tequila
  • 1 msk mörk rom
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 dl hjortronsylt
  • färsk mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 1719 kJ / 411 kCal