Pannacotta med tequila och hjortron

16
1
Pannacotta med tequila och hjortron

En blandning av tequila och norrländska bär, vad blir det? En mexikansk hjortronpannacotta så klart. Sötman från sylten möter en förvånansvärt mjuk ton av tequila och rom. Genom att koka upp grädden med spriten tar pannacottan extra smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Pannacotta med tequila och hjortron

Ingredienser

4 portioner
2
gelatinblad
2 dl
mjölk (3%)
2 dl
vispgrädde
3/4 dl
strösocker
1 msk
tequila
1 msk
mörk rom
1 krm
vaniljpulver
2 dl
hjortronsylt
-
färsk mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Raine

8/2/2020

Jättegod. Tequilan och romen gifte sig perfekt i pannacottan. För att sedan ingå ett lyckkigt äktenskap med hjortronen. 😉

Näringsvärde per portion

Energi 1719 KJ / 411 kCal
Fett 22 g
Salt 0.15 g
Kolhydrater 44 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept