Vackra röda godsaker
![Vackra röda godsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Tre olika recept på härliga, färgglada sallader! De röda salladerna kan du göra av bland annat rödbetor, granatäpple, rödlök, morötter, crème fraiche, vitlök, grekisk yoghurt och chili. Fantastiskt och färgrikt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
![Vackra röda godsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Sallad 1
6 färska rödbetor
kärnor från 2 - 3 granatäpplen
2 dl hackad persilja
1 skalad och hackad rödlök
1/2 dl god olivolja
Sallad 2
500 g rödbetor
500 g morötter
2 dl lätt crème fraiche
200 g färskost light
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
ev 1 dl hackad persilja
Sallad 3
4 rödbetor
2 dl grekisk yoghurt
1/4 urkärnad, hackad chilifrukt t ex spansk peppar eller sambal oelek (1/4 chilifrukt motsvarar 1 tsk sambal oelek)
salt och peppar
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, färskost och grekisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) istället för crème fraiche och grekisk yoghurt. Byt till mjölkproteinfri färskost.
Gör så här
Sallad 1
Sallad 2
Sallad 3
Har du lagat receptet?
Kommentarer