Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsstekt lax med curryremoulad

Prova detta smarriga recept på ugnsstekt lax med curryremoulad. Stek laxen i ugn medan du blandar ihop remouladen av äpple, matlagningsyoghurt, curry och pickles samt purjolök. Servera med pressad potatis och spenatsallad med cashewnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen och stek till innertemperatur är 56˚C.
  4. Skär äpplena i tärningar ca 2x2 cm och skiva purjolöken. Smält matfettet och rör ner curryn. Stek äppeltärningarna och purjolöken.
  5. Häll av spadet från picklesen och vänd ner den och låt allt bli varmt. Rör sist ner matlagningsyoghurten, smaka av med salt och peppar. Servera laxen med currysås, pressad potatis och spenatsallad med cashewnötter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (à ca 150 g)
  • 2 äpplen
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 burk pickles (à ca 400 g)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?