Ugnsstekt blomkål & fänkål med salsa verde

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Ugnsstekt blomkål & fänkål med salsa verde

Ugnsstekt blomkål och fänkål med salsa verde - en livfull kålrätt serverad med en dressing på äppelcidervinäger. Salsa verden är en grön kall sås med örter, sardeller och kapris som är en smakhöjare till den varma blomkålen och fänkålen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Ugnsstekt blomkål & fänkål med salsa verde

Ingredienser

4 portioner
1 - 750 g blomkål
1 - 1 1/2 fänkål (1 1/2 fänkål motsvarar ca 400 g)
blasten från blomkål
2 msk kallpressad raps- eller olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Dressing

1 tsk äppelcidervinäger
1 msk olja
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 tsk socker

Salsa verde

den tunna gröna blasten från 1 1/2 fänkål eller hackad dill (blasten från 1 1/2 kan ersättas med 2-3 msk hackad dill)
1 kruka persilja
2 kvistar salvia (även stjälkarna)
1/2 dl kallpressad rapsolja
färskpressad juice av 1/2 citron
3 sardellfiléer
1 msk kapris
1 kantfri skiva dagsgammalt vitt bröd i smulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

PS. Jag serverade fänkålen (uteslöt blomkålen) till stekt alaska pollock-rygg och kokt färskpotatis. DS

Maria

2013-07-31

Fänkålen blev inte färdig på 40 minuter, men det var nog för att jag inte strimlade den (det stod inte i receptet att man skulle göra det) utan klöv den på längden i några, ändå rätt smala bitar. Men såsen är himmelsk!

Maria

2013-07-31

Testa liknande recept

Senapsmarinerad blomkål
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål
Betyg 4.6 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålssoppa med lax
Betyg 2.9 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Entrecôte med ljumma grönsaker
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarkål med ingefära och lime
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga