Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnspannkaka med bacon och äpple

Ugnspannkaka med bacon och äpple är riktigt gott och blir kanske din nya middagsfavorit. Pannkakssmeten får sällskap av bacon och äpple in i ugnen. Servera gärna cottage cheese och lingonsylt till.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela, kärna ur och äpplet i tärningar. Lägg i en smord ugnssäker form, ca 30 x 20 cm (för 4 portioner).
  3. Skär bacon i bitar och stek det i en stekpanna. Strö baconet över äppelbitarna.
  4. Vispa ihop vetemjöl, mjölk och salt till en slät smet.
  5. Tillsätt mjölk och ägg och vispa lite till.
  6. Häll smeten i formen. Grädda ugnspannkakan 30-35 minuter. Servera med cottage cheese och lingonsylt.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av mjölk, cottage cheese och matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och välj mjölkfritt matfett till formen. Bjud med enbart lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 äpple
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • cottage cheese
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan