Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnspannkaka med äpple och bacon

Denna vackra ugnspannkaka blir extra matig med syrligt äpple och salt bacon. Låt ditt bacon stekas i en ugnsform innan du tillsätter äppelklyftor och den släta pannkakssmeten. Servera din smarriga fläskpannkaka med sval cottage cheese och lingonsylt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ihop vetemjöl, hälften av mjölken och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop.
  3. Sätt in en ugnssäker form ca 20x30 cm (för 4 port) mitt i ugnen några minuter så att den blir varm. Lägg i baconet och låt det steka mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Lägg dem i formen och häll över smeten. Grädda pannkakan mitt i ugnen 35-40 minuter.
  5. Servera med cottage cheese och gärna lingonsylt.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och cottage cheese.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 280 g tärnat bacon
  • 1 äpple
  • 250 g cottage cheese
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2644 kJ / 633 kCal