Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnskyckling med örter

God ugnsstekt kyckling som serveras med en delikat sås av arrowrot, matlagningsyoghurt och den örtkryddade skyn från kycklingen. Ugnskyckling med örter serveras med skyn, klyftpotatis och gröna bönor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingklubborna om frysta används. Blanda olja och vinäger i en ugnssäker form. Tillsätt örter, salt och svartpeppar och lägg ner kycklingen med skinnsidan nedåt. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min.
  2. Vänd kycklingklubborna så att skinnsidan kommer uppåt och tillaga ytterligare 10 min. Kontrollera att kycklingen är helt färdig, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  3. Sås: Häll över skyn i en kastrull och späd ev med buljong och grädde. Låt koka upp och tillsätt sojan. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten. Häll redningen i skyn och låt koka upp. Servera kycklingen med skyn, klyftpotatis och gröna bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl hackade örter (t ex timjan, rosmarin, basilika)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Sås
  • 3 dl sky (från kycklingen eller hönsbuljongtärning + vatten)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • 1 tsk arrowrot
Lägg till i inköpslistan