Ugnskyckling med fänkål och apelsin

Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
1
Ugnskyckling med fänkål och apelsin

Låt ugnen göra jobbet och njut av resultatet – saftigt tillagade kycklingklubbor med smak av honung, vitlök, apelsin och rosmarin. I samma läckra sky får morötter och fänkål gotta sig. Som om inte detta vore gott nog strösslas rätten med granatäppelkärnor och mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Ugnskyckling med fänkål och apelsin

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål
3 morötter
5 msk olivolja
2 krm salt
900 g kycklingklubbor
1 tsk örtsalt
2 krm peppar
färskpressad juice av 1 apelsin
1 msk flytande honung
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin
1/2 dl granatäppelkärnor
1 kruka mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Många olika smaker! Gjorde en sås på apelsinjuice och creme fraiche till. Och fänkål blir bäst av att stekas tycker jag :)

Maylie

2021-06-28

Näringsvärde per portion

Energi3749 KJ / 889 kCal
Fett49 g
Salt2.97 g
Kolhydrater62 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Granatäpple- och myntaswirl
Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mast o khiar – persisk tzatziki
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokos- och risplättar
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frysta stjärnanismarinerade apelsinklyftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Oliv- och örtfyllda kycklingklubbor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga