Ugnskyckling med fänkål och apelsin

18
1
Ugnskyckling med fänkål och apelsin

Låt ugnen göra jobbet och njut av resultatet – saftigt tillagade kycklingklubbor med smak av honung, vitlök, apelsin och rosmarin. I samma läckra sky får morötter och fänkål gotta sig. Som om inte detta vore gott nog strösslas rätten med granatäppelkärnor och mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Ugnskyckling med fänkål och apelsin

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål
3 morötter
5 msk olivolja
2 krm salt
900 g kycklingklubbor
1 tsk örtsalt
2 krm peppar
färskpressad juice av 1 apelsin
1 msk flytande honung
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin
1/2 dl granatäppelkärnor
1 kruka mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Låt en halv påse saffran koka med i riset för mer smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Maylie

2021-06-28

Många olika smaker! Gjorde en sås på apelsinjuice och creme fraiche till. Och fänkål blir bäst av att stekas tycker jag :)

Näringsvärde per portion

Energi 3749 KJ / 889 kCal
Fett 49 g
Salt 297 g
Kolhydrater 62 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden