Ugnskyckling med fänkål och apelsin
Låt ugnen göra jobbet och njut av resultatet – saftigt tillagade kycklingklubbor med smak av honung, vitlök, apelsin och rosmarin. I samma läckra sky får morötter och fänkål gotta sig. Som om inte detta vore gott nog strösslas rätten med granatäppelkärnor och mynta.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål
3 morötter
5 msk olivolja
2 krm salt
900 g kycklingklubbor
1 tsk örtsalt
2 krm peppar
färskpressad juice av 1 apelsin
1 msk flytande honung
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin
1/2 dl granatäppelkärnor
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3749 KJ / 889 kCal
Fett49 g
Salt2.97 g
Kolhydrater62 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Många olika smaker! Gjorde en sås på apelsinjuice och creme fraiche till. Och fänkål blir bäst av att stekas tycker jag :)
Maylie
2021-06-28