Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Ugnsbakad tomatsallad

Den här ugnsbakade tomatsalladen är ofantligt utsökt och lättlagad. De solmogna tomaterna suger åt sig de saliga smakerna från bland annat basilika, timjan, rosmarin och persilja när de ugnsbakas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Dela de sköljda tomaterna i halvor, skär bort blomfästet, placera dem på ett ugnssäkert fat salta, peppra och sockra dem.
  3. Strö över de hackade örterna, klämm lagerbladen emellan och droppa över vitlöksoljan.
  4. Lägg över färska timjanskvistar och sätt in i ugnen på ca 20 minuter.
  5. När tomaterna är färdiga, droppa över balsamvinägern och avsluta med en god kallpressad rapsolja samt färsk basilika och ev. några svarta oliver


Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 tomater (gärna plommontomater)
  • salt och svartpeppar
  • en rejäl nypa socker
  • 3 msk hackade örter som basilika, timjan, rosmarin, persilja
  • 2 färska lagerblad om det finns, annars torkade
  • 4 msk vitlöksolja
  • 3 msk god vinäger (gärna basilika eller balsamvinäger)
  • rapsolja
  • svarta oliver
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer