Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sweet chilistekta kycklingspett med potatissallad

Sweet chilistekta kycklingspett med suverän potatissallad passar lika bra på picknicken som på middagsbordet. Potatissalladen är oerhört smaskig med färska lökar och gräslök och den karamelliserade kycklingen smälter i munnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär lårfiléerna i mindre bitar och trä 4-5 bitar på träspettens nedre del. Kapa ca 5 cm på spetten så att de "får plats" i stekpannan.
  3. Skölj potatisen och skiva den tunt, gärna i matberedare (ca 1/2 cm tjocka skivor). Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och håll varmt.
  4. Salta och peppra spetten. Bryn dem runt om i en het lättoljad stekpanna. Häll på sweet chilisåsen och låt koka ihop, karamellisera, med spetten. Lägg över i en ugnssäker form och stek klara i ugnen ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Ansa och strimla salladslöken. Blanda salladslök, örter, olivolja och vinäger med den varma potatisen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat tillsammans med spetten.
  6. Servera ev med grönsallad, körsbärstomater och färskt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • grillspett
  • 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis (små runda i tråg)
  • olja till stekning
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 4 salladslökar
  • 1 dl hackade örter t ex persilja och gräslök
  • 1/2 dl mild olivolja
  • 2 msk vinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 620 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden