Sweet chilistekta kycklingspett med potatissallad
Sweet chilistekta kycklingspett med suverän potatissallad passar lika bra på picknicken som på middagsbordet. Potatissalladen är oerhört smaskig med färska lökar och gräslök och den karamelliserade kycklingen smälter i munnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfiléer
grillspett
1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis (små runda i tråg)
olja till stekning
1/2 dl sweet chilisås
4 salladslökar
1 dl hackade örter t ex persilja och gräslök
1/2 dl mild olivolja
2 msk vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2600 KJ / 620 kCal
Fett23 g
Kommentarer
Det här receptet har jag kört om och om igen sedan det var med i Buffé 2005. Oftast blir det nu med ris och grönsallad till och lite japansk soya till riset, gillas bäst av barnen. Spetten är jättegoda!
Malin
2023-01-17Ofta när det står "olja", "majonnäs", "creme fraiche" eller "gräddfil" i recept, byter jag ut dem mot Långfil! Den är neutral i smaken, går bra att krydda, god krämig koncistens och 3% fetthalt. Ett underbart gott alternativ tycker jag. Så även denna gång. Detta recept byyta jag olivolja och vinäger mot gräddfil och dragon. Mycket gott!
Ingela
2007-05-14Potatissaladen det bästa jag har fått. Kyklingspetten enkelt och gott.
Gudbjörg
2007-05-14