Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakad rödlök

Ugnsbakade rödlökar blir saftiga och mildare än färska rödlökar. Servera lökarna varma med en klick smör smaksatt med lite citron och din favoritört.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär av blasten och skär ett kryss upptill på rödlökarna.
  3. Häll ett lager grovt salt i en panna eller ugnsform. Tryck ner lökarna i saltbädden och baka dem mitt i ugnen 35-40 minuter eller tills de känns mjuka.
  4. Örtsmör: Rör smöret mjukt och blanda med kryddörter och citronskal.
  5. Pressa ihop de varma lökarna på samma sätt som bakad potatis och ät innanmätet med smöret till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 medelstora rödlökar
  • grovt salt till pannan
Örtsmör
  • ca 50 g smör
  • 4 msk hackade örter t ex basilika och persilja
  • rivet skal av 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?