Ugnsbakad laxsida med kronärtskocka, citron och basilika

Upplev enkel lyx med denna ugnsbakade laxsida med saftiga kronärtskockshjärtan, uppfriskande citron och örtig basilika på toppen. En läcker rätt perfekt för vår- och påskbuffén eller middagsbjudningen.
 Ett recept från: 
Buffé nr 4, 2024

Ingredienser
6-8 portioner
1  hel laxsida (à ca 1 kg)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Topping
1  förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1  riven vitlöksklyfta
1  citron (2 msk skal och 3 msk juice, för 6-8 port)
1 kruka hackad basilika
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1804 KJ / 431 kCal
Fett30 g
Salt1.9 g
Kolhydrater5 g
Protein35 g
Kommentarer
3 stJävligt gott! Vi dubblade vitlöken, slängde in toppingen i formen på laxen och in i ugnen på eftervärmen, och åt med pasta och lite smetana på. Funkar kanon med smakerna!
Mila
Vad föreslår ni som tillbehör? Sås ? Tänkte ev laga detta till helgen
Eva
Hej Eva! I tidningen Buffé så serveras denna lax ihop med detta recept https://www.ica.se/recept/kramig-potatissallad-med-gurka-och-fetaost-730337/ och denna dipp; Färskostdipp med oliver och mandel, som finns på Ica.se. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Saknar förslag om sås. Ris eller potatis till
Märta