Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Feta, tomater, lök och oliver är en välbekant smakkombo för alla greklandsvänner. I den här varma varianten av grekisk sallad så bakas fetaosten i ugn tillsammans med en tomatsallad, som får smak av citrusdressing med olivolja och oregano. En varm vegetarisk rätt med fetaost som är klar på ett kick.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1969 KJ / 471 kCal
Fett36.1 g
Salt3.8 g
Kolhydrater18.9 g
Protein16.7 g
Kommentarer
9 stTrodde osten skulle smälta men då hade tomaterna blivit tråkiga.
Jesper
En riktig storfavorit!! Så smarrigt :)
Elisabeth
Fantastiskt gott. Tradition varje sommar nu.
Linda
Fantastiskt gott blev det 😁
Yvonne
Gott. Bra smaker. Oliverna och silverlöken gav extra touch.
Gunnar
Älskar denna! Brukar byta ut potatis, ris och pasta mot denna till protein, så gott!
Emma
Snabbt och enkelt att laga! Riktigt gott blir det också! Brukar gör couscous till, passar perfekt👌
Vincent
Det här är så sjukt gott, särskilt tillsammans med spaghetti. Brödet behövs inte då.
Annelie
Det var gott 👌
Mohammadreza