Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Feta, tomater, lök och oliver är en välbekant smakkombo för alla greklandsvänner. I den här varma varianten av grekisk sallad så bakas fetaosten i ugn tillsammans med en tomatsallad, som får smak av citrusdressing med olivolja och oregano. En varm vegetarisk rätt med fetaost som är klar på ett kick.
Samarbete med:
Fontana

Ingredienser
4 portioner
1/2 kruka oregano
1 vitlöksklyfta
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1 silverlök
250 g gula och röda körsbärstomater
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 pkt Fontana fetaost (à 150 g)
Till servering
bröd
Fontana kalamataoliver
Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1969 KJ / 471 kCal
Fett36.1 g
Salt3.8 g
Kolhydrater18.9 g
Protein16.7 g
Kommentarer
En riktig storfavorit!! Så smarrigt :)
Elisabeth
2025-06-10Fantastiskt gott. Tradition varje sommar nu.
Linda
2023-06-18Fantastiskt gott blev det 😁
Yvonne
2023-01-28