Tysk surkålsgryta med korv, äpple och timjan
![Tysk surkålsgryta med korv, äpple och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13706/cf_259/tysk_surkalsgryta_med_korv__apple_och_timjan.jpg)
Tysk surkålsgryta med korv, äpple och timjan är något för dig om du vill ha en rätt med syrliga och mustiga smaker. Kombinationen surkål, pilsnerkorv, äpple, öl och timjan skapar en charmerande smakupplevelse! Gott att servera med potatis eller bröd.
![Tysk surkålsgryta med korv, äpple och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13706/cf_259/tysk_surkalsgryta_med_korv__apple_och_timjan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 äpplen
1 msk smör eller margarin
1 burk surkål (à 580 g)
2 dl grönsaksbuljong
1 dl öl
1 burk pilsnerkorv
2 tsk timjan
1 krm svartpeppar
Gör så här
Tips
Tips! Denna gryta kan också lagas i mikrovågsugnen. Fräs lök och äpple på full effekt (max 800 W), cirka 2 minuter. Tillsätt surkål och vätska. Mikra ytterligare 3 minuter. Blanda i korv och värm ytterligare cirka 2 minuter. Krydda.
Har du lagat receptet?
Kommentarer