Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tysk surkålsgryta med korv, äpple och timjan

Tysk surkålsgryta med korv, äpple och timjan är något för dig om du vill ha en rätt med syrliga och mustiga smaker. Kombinationen surkål, pilsnerkorv, äpple, öl och timjan skapar en charmerande smakupplevelse! Gott att servera med potatis eller bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Smält matfettet i en gryta och fräs lök och äpple. Låt surkålen rinna av och blanda i grytan. Häll över buljong och öl. Låt puttra cirka 5 minuter.
  2. Låt korven rinna av och skär i mindre bitar. Blanda ner i grytan och låt puttra 3-4 minuter. Krydda med timjan och svartpeppar.
  3. Servera med kokt potatis eller grovt bröd.

Tips

Tips! Denna gryta kan också lagas i mikrovågsugnen. Fräs lök och äpple på full effekt (max 800 W), cirka 2 minuter. Tillsätt surkål och vätska. Mikra ytterligare 3 minuter. Blanda i korv och värm ytterligare cirka 2 minuter. Krydda.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk surkål (à 580 g)
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl öl
  • 1 burk pilsnerkorv
  • 2 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?