Älgfilé med kanel- och vinbärssås samt rotfruktskaka

Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
2
Älgfilé med kanel- och vinbärssås samt rotfruktskaka

Tycker du om vilt? Det här receptet på älgfilé tillsammans med en sås på kanel och vinbär passar bra till såväl fest som fredagsmys. Servera älgfilén och såsen tillsammans med en härlig rotfruktskaka och njut!

Älgfilé med kanel- och vinbärssås samt rotfruktskaka

Ingredienser

4 portioner
600 g älgfilé
ca 200 g färsk karljohanssvamp eller annan svamp
2 msk smör
rapsolja
salt
peppar

Viltrubb

1 msk enbär
1 tsk timjan
1 msk farinsocker
2 tsk malen ingefära
1 tsk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)

Kanel- och vinbärssås

6 dl vatten + 2 msk konc kalvfond
2 dl rödvin
1 dl svarta vinbär
1 kanelstång
1 krm timjan
3 enbär
1 1/2 msk socker
majsstärkelse (Maizena)
ev 1/2 dl hackade körsbär

Rotfruktskaka

2 vitlöksklyftor
4 dl vispgrädde
600 g potatis (fast sort)
3 morötter (à ca 100 g)
3 palsternackor (à ca 100 g)

Gör så här

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Sååå himla gott! Väldigt uppskattat

Kerstin

2014-01-06

Supergott. Jag kan rekommendera rotfruktskakan varmt också. Den gör vi ofta och alla älskar den!

Åse

2013-03-28

Testa liknande recept

Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glaserade körsbär
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga