Tycker du om vilt? Det här receptet på älgfilé tillsammans med en sås på kanel och vinbär passar bra till såväl fest som fredagsmys. Servera älgfilén och såsen tillsammans med en härlig rotfruktskaka och njut!
Ingredienser
4 portioner
600
g
älgfilé
ca 200
g
färsk karljohanssvamp eller annan svamp
2
msk
smör
rapsolja
salt och peppar
Viltrubb
1
msk
enbär
1
tsk
timjan
1
msk
farinsocker
2
tsk
malen ingefära
1
tsk
finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
Kanel- och vinbärssås
6
dl
vatten + 2 msk konc kalvfond
2
dl
rödvin
1
dl
svarta vinbär
1
kanelstång
1
krm
timjan
3
enbär
1 1/2
msk
socker
majsstärkelse (Maizena)
ev 1/2
dl
hackade körsbär
Rotfruktskaka
2
vitlöksklyftor
4
dl
vispgrädde
600
g
potatis (fast sort)
3
morötter (à ca 100 g)
3
palsternackor (à ca 100 g)
Gör så här
Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
21
2 st
Kommentarer
Kerstin
2014-01-06
Sååå himla gott! Väldigt uppskattat
Åse
2013-03-28
Supergott. Jag kan rekommendera rotfruktskakan varmt också. Den gör vi ofta och alla älskar den!
Kommentarer
Kerstin
2014-01-06Sååå himla gott! Väldigt uppskattat
Åse
2013-03-28Supergott. Jag kan rekommendera rotfruktskakan varmt också. Den gör vi ofta och alla älskar den!