Älgfilé med kanel- och vinbärssås samt rotfruktskaka

21
2
Älgfilé med kanel- och vinbärssås samt rotfruktskaka

Tycker du om vilt? Det här receptet på älgfilé tillsammans med en sås på kanel och vinbär passar bra till såväl fest som fredagsmys. Servera älgfilén och såsen tillsammans med en härlig rotfruktskaka och njut!

Älgfilé med kanel- och vinbärssås samt rotfruktskaka

Ingredienser

4 portioner
600 g älgfilé
ca 200 g färsk karljohanssvamp eller annan svamp
2 msk smör
rapsolja
salt och peppar

Viltrubb

1 msk enbär
1 tsk timjan
1 msk farinsocker
2 tsk malen ingefära
1 tsk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)

Kanel- och vinbärssås

6 dl vatten + 2 msk konc kalvfond
2 dl rödvin
1 dl svarta vinbär
1 kanelstång
1 krm timjan
3 enbär
1 1/2 msk socker
majsstärkelse (Maizena)
ev 1/2 dl hackade körsbär

Rotfruktskaka

2 vitlöksklyftor
4 dl vispgrädde
600 g potatis (fast sort)
3 morötter (à ca 100 g)
3 palsternackor (à ca 100 g)

Gör så här

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Kerstin

2014-01-06

Sååå himla gott! Väldigt uppskattat

Åse

2013-03-28

Supergott. Jag kan rekommendera rotfruktskakan varmt också. Den gör vi ofta och alla älskar den!