Älgfilé med kanel- och vinbärssås samt rotfruktskaka
Tycker du om vilt? Det här receptet på älgfilé tillsammans med en sås på kanel och vinbär passar bra till såväl fest som fredagsmys. Servera älgfilén och såsen tillsammans med en härlig rotfruktskaka och njut!
Ingredienser
4 portioner
600 g älgfilé
ca 200 g färsk karljohanssvamp eller annan svamp
2 msk smör
rapsolja
salt
peppar
Viltrubb
1 msk enbär
1 tsk timjan
1 msk farinsocker
2 tsk malen ingefära
1 tsk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
Kanel- och vinbärssås
6 dl vatten + 2 msk konc kalvfond
2 dl rödvin
1 dl svarta vinbär
1 kanelstång
1 krm timjan
3 enbär
1 1/2 msk socker
majsstärkelse (Maizena)
ev 1/2 dl hackade körsbär
Rotfruktskaka
2 vitlöksklyftor
4 dl vispgrädde
600 g potatis (fast sort)
3 morötter (à ca 100 g)
3 palsternackor (à ca 100 g)
Gör så här
Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sååå himla gott! Väldigt uppskattat
Kerstin
2014-01-06Supergott. Jag kan rekommendera rotfruktskakan varmt också. Den gör vi ofta och alla älskar den!
Åse
2013-03-28