Turkisk pasta

Testa den virala succén turkisk pasta. Kryddig köttfärs, sval yoghurtsås och hett paprikasmör – en smakrik vardagsrätt som kommer att älskas av alla! Du använder nötfärs, lök, paprikapulver och spiskummin i grunden, och toppar med körsbärstomater, persilja och ett klick syrlig yoghurt.

Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (t ex spirali eller annan kort pasta)
1 gul lök
500 g nötfärs
1 tsk lökpulver
1 tsk mald spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk tomatpuré
Yoghurtsås
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (1 msk juice , för 4 port)
2 dl turkisk eller grekisk yoghurt (10%)
1/2 tsk salt
Paprikasmör
60 g smör
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
250 g körsbärstomater
1 kruka persilja (ca 1 dl , för 4 port)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2849 KJ / 681 kCal
Fett32 g
Salt3.1 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g
Kommentarer
Riktig gott! Använde vegofärs och det funkade utmärkt.
Monica
2025-06-16Jättegott! En ny favorit hos alla i familjen.
Lena
2025-05-06