Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunnbrödssnittar med rökt lax och messmör

Norrlandsinspirerade tunnbrödssnittar där en len messmörskräm bryter mot den rökta laxsmaken och frisk gräslök. Fräs lök, blanda med färskost och messmör, krydda med gräslök och lägg upp snyggt på tunnbröd med bitar av rökt lax på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken.  Fräs den i smöret i en stekpanna. Låt löken svalna. Blanda den med messmör och färskost.  
  2. Skär gräslöken fint och vänd ner i osten.  Smaksätt med salt och nymald peppar.
  3. Servera krämen på tunnbröden och toppa med bitar av laxen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Uteslut messmör. Välj laktosfri färskost och öka mängden till 150 g (för 10 port).
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Uteslut messmör. Välj mjölkproteinfri färskost och öka mängden till 150 g (för 10 port).

Näringsvärdet är beräknat per snitt.

 

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl messmör
  • 100 g färskost
  • 1/2 kruka gräslök
  • 10 bitar tunnbröd
  • 200 g kallrökt lax
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 393 kJ / 94 kCal