Tunnbrödssnittar med rökt lax och messmör

9
2
Tunnbrödssnittar med rökt lax och messmör

Norrlandsinspirerade tunnbrödssnittar där en len messmörskräm bryter mot den rökta laxsmaken och frisk gräslök. Fräs lök, blanda med färskost och messmör, krydda med gräslök och lägg upp snyggt på tunnbröd med bitar av rökt lax på toppen.

Tunnbrödssnittar med rökt lax och messmör

Ingredienser

10 portioner
2 schalottenlökar
1 msk smör
1/2 dl messmör
100 g färskost
1/2 kruka gräslök
10 bitar tunnbröd
200 g kallrökt lax

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Uteslut messmör. Välj laktosfri färskost och öka mängden till 150 g (för 10 port).
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Uteslut messmör. Välj mjölkproteinfri färskost och öka mängden till 150 g (för 10 port).

Näringsvärdet är beräknat per snitt.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Redaktionen

2013-12-06

Hej Lisbeth! Det är hårt tunnbröd vi har använt.

Lisbeth

2013-12-02

Undrar om det är hårt eller mjukt tunnbröd i receptet????

Näringsvärde per portion

Energi 393 KJ / 94 kCal
Fett 60 g
Kolhydrater 42 g
Protein 58 g
Läs mer om näringsvärden