Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunn bandspagetti med salviapesto

Taglioni i en tilltalande salviapesto med pinjenötter, vitlök, parmesanost och vitvinsvinäger. En italiensk pasta med underbara smaker, som passar utmärkt att servera till grillade lammkotletter eller grillad fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pesto: Lägg pinjenötter, salvia utan stjälkar, skalade vitlöksklyftor, parmesanost och salt i en matberedare. Mixa hastigt och tillsätt olivolja och vinäger, lite i sänder.
  2. Stöt rosmarinbladen med olivolja i en mortel. Pressa sedan rosmarinblandningen genom en sil så att man får en kraftig smaksatt rosmarinolja.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. När pastan har kokat färdigt, tag 1 dl av pastavattnet (för 4 port) och ställ åt sidan. Häll av pastan i ett durkslag.
  5. Lägg peston och rosmarinoljan i pastakastrullen och rör ner det vama pastavattnet lite i taget.
  6. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör om så att pastan blandas ordentligt med peston.
  7. Servera genast med lite svartpeppar och eventuellt lite grov riven parmesan och pinjenötter.

Tips

Helt underbart gott att servera pastan till nygrillade lammkotletter med rosmarin och vitlök på eller grillad fisk med nypressad citron på. Avsluta måltiden med rumstempererad melon i klyftor och en klick matyoghurt med honung vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk färsk rosmarin
  • 1 1/2 msk olivolja (extra virgin)
  • 500 g tagliolini (mycket smal bandspagetti)
Salviapesto
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 knippe salvia (1 knippe består av ca 20 blad)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 msk riven parmesanost eller pecorinoost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl olivolja (extra virgin)
  • 1 tsk äppelvinäger eller vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan