Tunn bandspagetti med salviapesto

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Tunn bandspagetti med salviapesto

Taglioni i en tilltalande salviapesto med pinjenötter, vitlök, parmesanost och vitvinsvinäger. En italiensk pasta med underbara smaker, som passar utmärkt att servera till grillade lammkotletter eller grillad fisk.

Tunn bandspagetti med salviapesto

Ingredienser

4 portioner
3 msk  färsk rosmarin
1 1/2 msk  olivolja (extra virgin)
500 g  tagliolini (mycket smal bandspagetti)

Salviapesto

1 dl  pinjenötter
1   knippe salvia (1 knippe består av ca 20 blad)
2   vitlöksklyftor
5 msk  riven parmesan eller pecorinoost
1/2 tsk  salt
1 dl  olivolja (extra virgin)
1 tsk  äppelvinäger eller vitvinsvinäger

Gör så här

Tips

Helt underbart gott att servera pastan till nygrillade lammkotletter med rosmarin och vitlök på eller grillad fisk med nypressad citron på. Avsluta måltiden med rumstempererad melon i klyftor och en klick matyoghurt med honung vid sidan om.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pesto på nässlor
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilipesto
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto alla genovese
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mildlöksklyftor med Spenatpesto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med grillad paprika och pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga