Tunn bandspagetti med salviapesto
![Tunn bandspagetti med salviapesto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Taglioni i en tilltalande salviapesto med pinjenötter, vitlök, parmesanost och vitvinsvinäger. En italiensk pasta med underbara smaker, som passar utmärkt att servera till grillade lammkotletter eller grillad fisk.
![Tunn bandspagetti med salviapesto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 msk färsk rosmarin
1 1/2 msk olivolja (extra virgin)
500 g tagliolini (mycket smal bandspagetti)
Salviapesto
1 dl pinjenötter
1 knippe salvia (1 knippe består av ca 20 blad)
2 vitlöksklyftor
5 msk riven parmesan eller pecorinoost
1/2 tsk salt
1 dl olivolja (extra virgin)
1 tsk äppelvinäger eller vitvinsvinäger
Gör så här
Tips
Helt underbart gott att servera pastan till nygrillade lammkotletter med rosmarin och vitlök på eller grillad fisk med nypressad citron på. Avsluta måltiden med rumstempererad melon i klyftor och en klick matyoghurt med honung vid sidan om.
Har du lagat receptet?
Kommentarer