Tsukune – Japanska kycklingköttbullar

Tsukune är namnet på de saftiga japanska kycklingköttbullarna som grillas på spett och är enklare än du tror att laga hemma. Vill du inte grilla? De går lika bra att steka.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1210 KJ / 289 kCal
Fett13 g
Salt3.9 g
Kolhydrater15 g
Protein28 g
Kommentarer
13 stKan rekommendera att efter färsen är rullad till bollar att lägga ner dom i sjudande vatten i 3-5 min, bollarna flyter upp till ytan och sedan går det utmärkt att steka dom i en panna och glasera dom med teryakisås.
Åke
Goda bullar som är enkla att göra men vi saknar en tillhörande kall sås.
Martin
"Rulla till små bollar" 😂😂 lyckades jag INTE med. Men gott blev det ändå 😃
Jacqueline
Hej Jacquline och ni andra som kommenterat att smeten är svår att rulla. Vi har nu gått igenom receptet och uppdaterat det. Hoppas ni vill prova dessa fantastiska köttbullar igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Precis som många skriver här så går inte trä köttbullarna på spett. Jag läste inte kommentarerna men ville grilla de ändå. Det jag gjorde så stekte de mindre biffarna i stekpannan 1-2 min per sida och penslade tariyaki på dem, efter det var det möjligt att trä på spett och grilla dem därefter. Var perfekt resultat!
Lauras
För en som är lite snabb så skulle det stå tydligare att Teriyakisåsen ska penslas på. Men det blev goda små minibiffar som jag stekte i pannan🙂
Eva
Efter att ha läst tidigare kommentarer så gjorde jag så här. Vispade ägg, Rörde ner en dryg dl panko (för att stabilisera) och allt utom kycklinfärs. Lät vila ca 10 min. Blandade i kycklingfärs och in i kylskåpet. Lät vila nån timme. Gjorde bollar, ca 5 cm <80 gr, som fick vila kylskåp. Pensla. Sen airfryer. Slutresultatet blev riktigt bra. Men receptet håller inte vad det lovar. Tack för alla tidigare, hjälpsamma, kommentarer.
Mona
Jättegoda men precis som föregående kommentarer, omöjligt att grilla. Stekte i stekpanna istället. Uppskattat av vuxna o barn.
Josefine
Väldigt gott så det här gör vi igen. Färsen blir lös, precis som många kommenterat, så stekte i stekpanna och avslutade med teriyakisåsen och lät bullarna bli karamelliserade. Serverade med en vitlöksstinn creme fraiche och sallad (rester från tidigare middag).
Jill
Som tidigare nämnts - tro inte att det går att sätta denna smet på ett grillspett eller direkt på grillen. Jag gjorde mer någon sorts minibiffar som gick utmärkt att steka i panna och blev väldigt gott. Jag tillsatte teriyakisåsen på slutet. Men glöm inte grönsakerna. ;-)
Björn
Följde receptet och tycker smeten var ganska svår att rulla, väldigt kladdig. Gjorde inte ens ett försök med grillspett. Stekte istället i min Onyx-panna. Det var inga problem, tvärtom lättare än jag trodde. Fastnade inget alls och de blev saftiga och goda .
Helena