Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Traybaked sausages

Mättande och lättlagat korvrecept med lite nya och spännande smakkombinationer. De fräscha råvarorna, bestående av bland annat nötkorv, paprika, lök och tomat smaksätts med oregano, paprikapulver, olja och vinäger och steks sedan färdiga i ugnen. Servera med nykokt ris och gärna lite senap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tärna tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form (ca 25 x 30 cm för 4 port). Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i klyftor. Halvera korvarna på snedden. Lägg lök, paprika och korv i formen.
  3. Krossa oskalade vitlöksklyftor och lägg dem i formen. Repa oreganon och strö över grönsakerna. Ringla över olivoljan och vinägern. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Blanda om alla ingredienser.
  4. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera med ris och gärna lite senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 förp korv av nöt, peppar och salt (à 240 g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka oregano
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 port ris eller gryn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2291 kJ / 548 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer