Tortillas med korvpytt och salsa verde

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Tortillas med korvpytt och salsa verde

Släng ihop en korvpytt med buljongkokt potatis och fyll i tortillabröd. Toppa med en örtigt grön sås, salsa verde, och du har tacos på nytt sätt. Blanda gärna olika korvar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Tortillas med korvpytt och salsa verde

Ingredienser

4 portioner
2 rödlökar
240 g korv t ex kabanoss
1 kg potatis
3 msk olivolja
1 msk konc kycklingfond
2 dl vatten
2 morötter
salt
svartpeppar
1 förp mjuka tortillabröd (à 320 g)

Salsa verde

1 dl hackad persilja
1 skalad vitlöksklyfta
3 msk kapris
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
1/2 krm peppar
finrivet skal av 1 citron

Gör så här

00:03:00
00:01:00
00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Nja detta var ingen höjdare för någon i familjen. Vi kommer säkert inte prova det igen. Det tog för lång tid att laga också så jag kan nog inte säga något positivt om denna.

    Anne

  • Vi hackade potatis och morot smått som fick förkoka lite och sedan fräste vi ihop allt i stekpannan. Vi hade kvar lite olika korvslattar, både milda och starka som fick följa med i pytten. Högt betyg från våra ungdomar. Den gröna salsan passade perfekt till. Vi varierade denna rätt några dagar senare med isterband i pytten och det blev riktigt bra det med! Det är stor chans att vi gör om det igen!

    Anna-karin

  • Vi använde chorizo båda gångerna vi testade denna rätt. Första gången följde vi receptet fullt ut men potatisen blev väldigt smaklöst och salsan vart bitter av kaprisen även om syrligheten från citronen tog över en hel del och jag gav en frisk syrlighet till rätten även om vi vid andra tällfället halverade citronjuicen och uteslöt kaprisen helt viket blev en mer balanserad salsa. Vid andra tillfället gjorde vi istället potatismos med lite mer kryddor i som aromat, pommeskrydda samt salt och pepparn. Korven lät vi vara kvar som vid första tillfället då den var god rednan då som den var. Vi ersatte även morötterna i andra tillfället mot skivade tomater och gurka då morötterna inte kom fram i denna rätt utan gav bara tuggmotstånd och vi älskar annars morötter. Tidsåtgången stämde bra för det tog knappt 45 minuter att tillreda rätten från början till slut och vi kommer ha rätten fler gånger på menyn med våra ändringar och jag kan varmt rekommendera rätten då det var en väldigt balanserad rätt med många olika samkupplevelser i en enda tugga.

    Cecilia

  • Det tog lite mer än 50 minuter att laga maten. Tyckte väl att mosad potatis inte var så gott, så nästa gång låter jag bli. Skivade korven och stekte dom lite längre för att få färg. Salsan var för snålt tilltaget till, snarare 3 dubbelt för att räcka nästa gång.

    Annika

  • Det samlade betyget från familjen Ericsson är ett "nja". Det var lättlagat (även om tiden i receptet inte riktigt stämde med hur lång tid det faktiskt tog att laga det), och korven jag valde - merguez - passade alldeles utmärkt till. Tortillas och potatis var däremot inte uppskattat. Det blev liksom för mycket, det passade inte ihop och det slutade med att vi åt det som vanlig korvpytt istället, utan bröden till. Salsan får dock högsta betyg! Den var smakrik, men utan att någon smak tog över och blev för dominant. Den kommer definitiv att lagas igen, till exempel som dressingsalternativ till sallad.

    Linn

  • Suveränt god maträtt som tilltalade samtliga i familjen. Jag använde Chorizo och den fungerade jättebra smakmässigt. Då de röda lökarna jag hade hemma var enormt stora nöjde jag mig med en och det blev precis lagom. Passade också på att göra egna tortillabröd vilket var väldigt uppskattat. Salsan kommer vi att använda även till andra maträtter då den var både smakrik och fräsch. Vi kommer garanterat att tillaga detta igen.

    Carola

  • Riktigt gott tyckte hela familjen. Jag använde kokt potatis från gårdagens middag vilket förkortade tillagningstiden. Fräste på löken och lade sedan ner tärnad potatis och korv. Fräste en stund och hällde på 1 1/2 dl buljong som jag lät koka in. Mosade sedan potatisen. Salsan förhöjde rätten till en 4:a Kommer att lagas igen.

    Marie

  • Hembakade tortillas tog lite längre tid att göra men blev riktigt gott. Jag bytte ut rå morot mot buljongkokta morotsslantar vilket jag tyckte passade bättre. Göls gourmet-korv med nordisk smak och 96% kött fungerade bra. Ensam påminde korv-och potatisblandningen om pytt i panna men örtsåsen förvandlade det hela till en ny och fräsch smakupplevelse. Tillräckligt gott för att vara ett alternativ till annan fredagsmys-mat.

    Magdalena

  • Nä det blev felkorv, jag valde Salsiccia hot det blev för stark smak. Den tog över. Kommer nog inte att prova igen. Dan

    Dan

Testa liknande recept

  • Sojakorv
    Betyg 3.9 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Majssoppa med chilisting
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korvgulasch med vitlöksbaguette
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korv med lök och äpple
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasulj – kryddig böngryta med korv
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad