Torsk med lufttorkad skinka och vitlökssmör
Ett festligt och snabblagat recept på torsk med lufttorkad skinka och vitlökssmör. Det lyxiga receptet gör du av bland annat torsk, citrontimjan, lufttorkad skinka, vitlök, pasta och babyspenat. Passar till fest och vardag!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torsk (4 bitar motsvarar ca 600 g) MSC- eller Kravmärkt
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad timjan, gärna citrontimjan
4 skivor lufttorkad skinka (à ca 50 g)
75 g smör
1 vitlöksklyfta
300 - 400 g färsk pasta
1 påse babyspenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt och gott. Blandade riven citronskal i timjanhakket vilket gav lite extra fräschör till rätten.
Hans
2024-07-07Jättegott, byte ut pastan mot pressad potatis funkade kanon.
Anders
2021-07-22Fantastiskt gott och så enkelt! Jag skippade timjan då maken tycker den är för dominant. Istället använde jag citronpeppar, vitpeppar och salt. Jag hade fryst torsk så den rullade jag in med parman och sedan in i ugn. Vi var inte sugna på pasta, istället la vi babyspenaten i en sallad med cocktailtomater och sedan kokade vi skalad potatis till. Detta kan vi bjuda på till fest nästa gång!
Helena
2013-02-02