Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk med lufttorkad skinka och vitlökssmör

Ett festligt och snabblagat recept på torsk med lufttorkad skinka och vitlökssmör. Det lyxiga receptet gör du av bland annat torsk, citrontimjan, lufttorkad skinka, vitlök, pasta och babyspenat. Passar till fest och vardag!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp saltat vatten till pastan.
  2. Krydda fisken runt om med salt, peppar och timjanen.
  3. Vira en skinkskiva runt varje fiskbit och fäst med en tandpetare.
  4. Smält smöret. Skala och pressa i vitlöken.
  5. Pensla fisken med lite av vitlökssmöret och grilla över glöd eller stek i grillpanna ca 3 minuter på varje sida.
  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med spenaten.
  7. Servera fisken med resten av det varma vitlökssmöret och spenatpastan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar torsk (4 bitar motsvarar ca 600 g) MSC- eller Kravmärkt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad timjan, gärna citrontimjan
  • 4 skivor lufttorkad skinka (à ca 50 g)
  • 75 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g färsk pasta
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan